top of page

Word lid van een van onze werkgroepen en onderneem toffe activiteiten met je buren!

Hieronder kun je de werkgroepen vinden van de buurtvereniging WijVredeoord. Bij elk van de werkgroepen kun je de contactgegevens vinden, maar je kunt ook via het contactformulier contact met ons opnemen of je opgeven voor een van de werkgroepen. 

Creakids
Screenshot%202021-06-06%20at%203.40_edited.jpg

Hallo! Wij zijn de groep die zich bezig houd met de kinderactiviteiten voor Vredeoord! We zijn klein begonnen maar al snel zijn we gegroeid tot een flinke groep die het leuk vind en belangrijk vind om de kinderen hier op vredeoord op een creatieve manier uit te dagen. We hebben al heel wat leuke activiteiten erop zitten en leuke reacties mogen ontvangen. We hopen dat we door middel van creatieve activiteiten de kinderen hier elkaar kunnen laten leren kennen, van jong tot oudere kinderen.

 

Ook creatief en zin om mee te helpen?

Mail dan naar vredeoord.creakids@gmail.com

WijFeestoord

Wij Anouk, Sanne, Miranda, Ingrid, Mark, Sophie, Eveline, Judith en Marianne zijn een themagroep, of zoals wij ons noemen: Wij Feestoord! Wij organiseren de thema feesten zoals Halloween, Sinterklaas, Pasen enz.

 

Wij kunnen altijd enthousiaste buren gebruiken die mee denken en met ons wel een feestje willen bouwen. Spreekt dat je wel aan? Mail ons dan via Wijfeestoord@gmail.com

Screenshot 2021-06-06 at 3.55.46 PM.png
_edited.jpg
Communicatie werkgroep

Wij zijn Eline, Vasan, Judy en Klaartje en wij zijn de Werkgroep Communicatie. Wij schrijven o.a. stukjes over de wijk voor de nieuwsbrief en plaatsen namens de Buurtvereniging berichten op sociale media. 


Wij kunnen áltijd nog enthousiaste buren gebruiken, ervaring mag maar is niet verplicht. Contactpersoon binnen de werkgroep is Klaartje, voor vragen of aanmeldingen kan je mailen naar WijVredeoord@gmail.com 

Screenshot 2021-06-06 at 4.00.45 PM.png
Buurtpreventie

Wij buurtpreventie Vredeoord! Staan voor een veilige wijk om in te wonen. Dit willen we bereiken door het lopen van rondes door de wijk. Daarnaast zorgen we ook voor begeleiding tijdens evenementen in onze wijk.

 

We zijn altijd op zoek naar extra vrijwilligers die mee willen lopen in een ronde. Je kunt ons bereiken op buurtpreventievredeoord@gmail.com

 

We hopen tot snel! :)

Screenshot 2021-06-06 at 3.38.00 PM.png
Moestuingroep

De Moestuingroep is dit jaar 2020 laat in het seizoen gestart met een stukje tuin van 5 bij 10 meter achter de Buurtschuur. Na een grondige grondbewerking en het aanbrengen van compost zijn vijf enthousiaste beginnelingen in rap tempo begonnen met zaaien en planten. Ondertussen is er al veel geoogst. Voor het komende jaar hebben zich nog eens 5 geïnteresseerden gemeld. In de winter kun je rekenen op onze 'Burenkool'!

 

We gaan nog een seizoen door op dit stukje en misschien kunnen we dan in 2022 een groter stuk inrichten op de plek waar nu nog het Medisch Centrum staat. Meedoen? Mail: judykoopman53@gmail.com

Groen groep
Screenshot%202021-06-06%20at%204.02_edited.jpg

Wij stimuleren dat meer tuinen in Vredeoord groene tuinen worden, compleet met groene schuurdaken, door advies en hulp te geven aan wie wil. Samen werken aan het beheer en waar mogelijk aan de inrichting van het gemeenschappelijke groen van de wijk.

 

Trudo ondersteunt de ontwikkeling van een wijk met groene tuinen en met participatie van bewoners in het beheer van het gemeenschappelijk (lees: gemeente) - groen. Het wordt ons Vredeoord gemeentegroen. Een mooi begin is gemaakt met het bladruimen door kinderen van onze wijk, zelfs hele kleine kinderen.

 

Klinkt dit interessant en kun je tijd vrijmaken voor ideeën of acties? Doe mee en meld je aan via: tomvanduuren33@gmail.com

Screenshot 2021-06-06 at 3.58.18 PM.png
Bestuur (ondersteuningsgroep)

Wij zijn Loubna, Xavier, Erwin en Robin. Wij houden ons bezig met het oprichten van een buurtvereniging en het aan elkaar verbinden van alle initiatiefnemers in Vredeoord. Zo hebben we bijvoorbeeld de ‘gouden cirkel’ sessie georganiseerd.

 

Het belangrijkste is dat we de werkgroepen waar nodig helpen met advies, financiën en netwerk. Klinkt dat als iets voor jou? Mail dan naar WijVredeoord@gmail.com

Losse initiatieven

Er zijn ook een aantal losse initiatieven in de wijk die (nog) geen formele werkgroep zijn, omdat ze tijdelijk zijn of alleen ondersteund worden door de buurtvereniging. Ook zij worden blij van enthousiaste buren!  

Afval prikken 

Elke laatste zondag van de maand afval prikken. Samen een schoon Vredeoord! Alle leeftijden zijn welkom! Verzamelen vanaf 11 uur bij de Buurtschuur. 

Minibieb

Op de loper staat een minibieb waar je boeken kunt lenen en uitwisselen. Meer informatie in dit bericht. Vragen? Gebruik dan het contactformulier. 

EHBO Ploeg

Alle leuke activiteiten willen we natuurlijk zo veilig mogelijk organiseren. Daarom is de EHBO ploeg ontzettend belangrijk. Wil jij een handje helpen of mogen we jouw bellen voor hulp? Laat het ons weten via het contactformulier. 

Hartveilig

Vanaf 2011 zijn Eindhovenaren begonnen met het zelf hartveilig maken van hun eigen wijk door een 6-Minutenzone te creëren. Dit is uitgegroeid tot een uniek burgerinitiatief waarbij vrijwilligers samen hun wijk veiliger maken. Nu ook in Vredeoord.  Mocht je interesse hebben (ook als je nog geen EHBO diploma hebt) vul het contactformulier in dan kunnen wij onze krachten bundelen.

bottom of page